Рубрика: Електроника
Симетрично напојување од батерија
Автор: Страшо Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова е еден едноставен склоп за добивање симетричен напон од несиметричен. Овој уред може да се искористи за напојување на безжични микрофони, гитарски преносни ефекти и предзасилувачи, мали аудио миксети и сите оние други уреди кои треба да се напојуваат со симетричен и добро испеглан напон со вредност од ±4,5V.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.