Рубрика: Електроника
Полнач на NiCD батерии
Автор: Игор Николовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


NiCD батериите денес се повеќе се употребуваат поради можноста откако ќе се испразнат повторно да се наполнат и до 1000 пати. Со помош на итегрираното коло LM317 релативно лесно можете да направите едноставен и евтин полнач на NiCD батерии.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.