Рубрика: Електроника
Индуктивен полнач за електрична четка за заби
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сигурно сте се запрашале како работи бесконтактниот полнач на батеријата во електричната четка за заби? Можеби љубопитно сте погледнале во нејзината внатрешност и сте добиле некоја претстава за нејзината структура и функција? Следете го написот, па заедно да и ги вратиме вибрациите на прегорената четка за заби со изградба на нов батериски индуктивен полнач.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1207

ИК: NE555

 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.