Рубрика: Металство и машинство
Изработка на водоводни системи (2)
Автор: Мики Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во ова продолжение ќе ги објасниме составните делови на еден цевковод, нивните типови, функција и примена. Мајсторските имиња на составните делови од еден цевковод се најчесто позајмени од други странски јазици. Не обидувајте се да најдете некоја логика во имињата, туку прифатете ги буквално и под тие називи барајте ги во продавниците, за да звучите како професионален мајстор.

Клучни зборови:

Спојка со колено за тотра

Неповратен вентил

Панцирни црева

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.