Рубрика: Металство и машинство
Топловодно греење (5)
Автор: Мики Крстевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Овој пат ќе продолжиме со објаснување на монтажата на деловите од парното греење и ќе го објасниме принципот на полнење, тестирање и пуштање во употреба. Тестирањето и пуштањето во работа на парното греење морате правилно да го направите за да не се случи несакана хаварија на системот. Со тестирањето на системот ќе направите контрола на функционалноста на уредите кои се вградени во вашиот систем, т.е. дали се исполнети функциите на уредите за коишто се наменети.

Во претходниот напис остана необјаснета монтажата на радијаторите и регистрите и монтажата на бојлерот за парно, па затоа сега ќе проговориме за тие теми. Понатаму во текстот ќе се осврнеме на полнењето на системот со вода, тестирање и пуштање во употреба, како и на дополнителните уреди и најчестите дефекти на системите за топловодно греење.

Клучни зборови:

Метален шраф за испуштање на воздух

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.