Рубрика: Информатика
Интел на Светскиот конгрес за мобилна телефонија во Барселона
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Светскиот конгрес за мобилна телефонија е најголемото годишно собирање на повеќе од 60 000 лидери од областа на мобилната технологија кои доаѓаат од 200 земји во Барселона за да ја дефинираат иднината на мобилната технологија. Токму на овој важен настан корпорацијата Интел најави нови производи, екосистем и дополнителни напори за зголемување на присуството на компанијата кај мобилните уреди придонесувајќи за побогати искуства со Intel Inside. Една од најавите е новата двојадрена платформа Atom SoC ("Clover Trail+") за паметни телефони и Android таблети, и првото multimode-multiband LTE глобално решение, кое ќе стане достапно во првата половина на оваа година. Исто така беа претставени и детали од динамиката на "Bay Trail".

Клучни зборови:

Промоција на најновиот референтен дизајн телефон од Интел со Intel Atom Z2580 процесор кој овозможува "фаќање" на 15 кадри во секунда.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.