Рубрика: Информатика
Првиот 6-ватен процесор за микросервери од Интел
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Корпорацијата Интел неодамна ги претстави новите производи од линијата Intel Atom S1200, кои се први системи на чип (SoC) со ниска потрошувачка во светот за микросервери со голема густина, како и нова класа енергетски ефикасна опрема за складирање и комуникација. Микропроцесорот со ниска потрошувачка и индустриска сила содржи витални способности за да достигне серверско ниво на доверливост, лесно управување и заштеда.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.