Рубрика: Информатика
Поглед кон IDF2013 Сан Франциско
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Традиционално, во почетокот на септемви во Сан Франциско се случува еден од најголемите годишни настани во организација на Интел – Intel Developer Forum. Ова е место за размена на идеи меѓу програмерите и развојните инженери, место каде што тие можат да го напипаат пулсот на иднината на технологијата насочувајќи ги своите идеи кон неа. Што точно понуди овогодишниот IDF во Сан Франциско – еден нов вид процесори, нови семејства на процесори, нов вид уреди и сосема нови начини на примена на технологијата. Но, да тргнеме со ред...

Годинешниот Intel Developer Forum во Сан Франциско ги сруши рекордите за посетеност. На своите посетители тој им понуди повеќе од 170 технички сесии, претстави многу новини, а главните нешта за коишто се говореше беа мобилност, мобилност и повторно мобилност. Но, ова и не треба да нè зачуди бидејќи современтата технологијата станува сè попренослива, постојано кршејќи ги границите на она што би го сметале за технички уред: од чашата со која ќе пиете вода сè до облеката што ќе ја носите. А Интел е тука за да понуди поддршка, но и да понуди нови идеи за современата технологија.

Клучни зборови:

Брајан Крзанич демонстрира 2 во 1 уред во чија основа се наоѓа Bay Trail технологијата.

Рене Џејмс на сцената во Москон Центарот ја презентира нејзината визија за иднината на мобилноста

Кирк Скауген ја претставува новата серија Intel Solid-State Drive Pro 1500

Џери Шен, CEO на ASUS, и Хермај Еул го претставуваат ASUS T100 2 во 1 уред со Bay Trail четиријадрени процесори.

Мајк Бел и Женевјав Бел на сцена го демонстрираат екперименталниот процесор напојуван од чаша вино

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.