Рубрика: Медицина
Имунолошки суперклетки за лечење леукемија
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Медицинските научници и истражувачи создале нова терапија за лечење леукемија со генетски модифицирани сопствени имунолошки клетки кои се однесуваат како убијци на малигните клетки. Оваа нова метода им дава надеж на милиони луѓе болни од леукемија, но таа може еден ден да помогне и во борбата против други видови рак.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.