Рубрика: Електроника
Новости од електрониката
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој дел од рубриката електроника во кратки црти ви презентираме нови компоненти и настани од светот на електрониката. Во овој број ве информираме за: Нов џепен рентген апарат; Новата серија LED светилки на Cree со ненадминати перформанси досега; Со "магнетна" бактерија чекор поблиску до биокомпјутери; Отсега симулација на електронски кола на i-pad и i-phone со Spicy Schematics.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.