Рубрика: Електроника
PhlatLight LED диоди
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Инвентивниот пронајдокот на компанијата Luminus Devices, PhlatLight LED диодите претставуваат нов тип на светлосен извор кои ги обединуваат добрите особини на обичните LED диоди (мала потрошувачка и загревање) и класичните светилки (силна светлина и широк агол на зрачење).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.