Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (4)
Автори: Наташа Божиновска, Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходното продолжение разгледавме неколку видови A/D конвертори, а во овој напис оваа тема ќе ја заокружиме со опис на последните два типа: A/D конвертор со следење на патеката на аналогниот сигнал и Интегрирачки A/D конвертор.

Рубриката "Школа за електроника" е наменета за електроничарите-почетници, но многу корисни работи во неа ќе најдат и оние понапредните. Затоа слободно, преку писмо или e-mail, поставете ги прашањата што ве мачат и предложете ги темите од електрониката за кои сакате да читате на овие страници.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.