Рубрика: Астрономија и астронаутика
Земјата ноќе
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Користејќи податоци од метеоролошки сателит, научниците обелодениле ноќна слика на површината на Земјата.

Клучни зборови:

Балканскиот регион со Македонија во срцето, гледани од вселената - ноќе.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.