Рубрика: Омнибус
Нобеловци за 2012 година
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Манипулацијата со поединечни субатомски честички и фотони, начинот на кој клетките во телото реагираат на надворешни влијанија се само некои од истражувањата кои на нивните автори им ги донесоа Нобеловите награди за оваа година.

Клучни зборови:

Дејвид Винланд, еден од двајцата добитници на Нобеловата награда за физика за 2012 година

Серж Харош, другиот добитник на Нобеловата награда за физика за 2012 година

Роберт Лефковиц (лево) и Брајан Кобилка, добитници на Нобеловата награда за хемија за 2012 година

Џон Гудрон (десно) и Шинја Јаманака, добитници на Нобеловата награда за физиологија или медицина за 2012 година

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.