Рубрика: Макетарство и моделарство
Два светски купа во слободнолетачки модели
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


По традиција секоја година во Прилеп се одржува Светскиот куп во воздухопловно моделарство, категорија – слободно летачки модели. Оваа година организаторите отидоа два чекора напред, па во два дена се одржаа 2 светски купа во категориите Ф1А, Ф1Б и Ф1Ц.

Проверка на моторот.

Подготовка на старт за Ф1-Б

Старт на победникот во категоријата Ф1-Ц Рајнхард Трупе.

Мерачи на времето.

Доделување на наградите во холот на Микросам во Прилеп

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.