Рубрика: Медицина
Со правилна исхрана се забавува стареењето
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Модерниот начин на исхрана остава траги врз здравствената состојба, а како резултат на тоа предвреме остарува човечкиот организам. Заради лоша и неправилна исхрана се јавуваат одредени симптоми кои ѕвонат за тревога и јавуваат дека стареењето оди со побрзи чекори. Затоа и не чуди констатацијата дека постојат млади луѓе со тело на старец и обратно. За да не се случи тоа, еве некои совети како да го препознаете предвременото стареење, но и препораки како да се заштитите од тоа.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.