Рубрика: Автомобилска техника
Opel Astra OPC
Автор: Владимир Ѓуров
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Обично Opel Astra е голем играч, како на нашиот така и на европскиот пазар, па затоа и не треба да нè изненадува големата заинтересираност за специјалната перформанс – изведба позната под ознаката OPC. Новата Astra ќе биде најсилната некогаш произведена, што ни кажува дека ниту вие нема да останете рамнодушни да дознаете што сè ни носи таа.

OPC, односно "Opel Performance Center " е т.н. In house или домашен тјунер и неговите производи се пандан на она што Volkswagen го означува со GTI, Renault како RS и сл. OPC во својата релативно кратка историја може да се пофали со неколку интересни модели, но најинтересна изведба беше (и остана) модифицираната Astra, односно најпопуларниот модел на Opel кој во моментов ја живее својата четврта генерација (се мисли на обичниот модел од најновата Astra на домашниот пазар).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.