Рубрика: Медицина
Најчести причини заради кои се чувствуваме уморни
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Постојано се чувствувате уморно, иако според вас не постои некоја одредена причина. Ваквата состојба особено е присутна на пролет кога организмот се чувствува изморен од студот, потешката исхрана без многу овоштие и зеленчук, како и од подолгиот престој во затворени простории. Но, постојат и други причини на кои не можеме да се сетиме или не ги знаеме. Прочитајте го текстов, можеби ќе откриете зошто чувствувате хроничен умор кој ве деконцентрира и ви ја краде енергијата и волјата да се справите со секојдневните обврски.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.