Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3-4/1996.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Потрошувачки трендови во електрониката во средината на 90-тите во САД
1994 е година во која се продадени најмногу телевизори во боја во нивната 40-годишна историја. Тоа се јавува како резултат на три фактори: посилната американска економија, обновената доверба на потрошувачите и желбата кај дел од потрошувачите за надградба на своите видео и аудио системи. Истото ова важи и за потрошувачката електроника во целина. Рекордните продажби од 1994, во 1995 се следени од пораст во продажбата во секоја категорија на потрошувачки електронски производи.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3-4/1996. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.