Рубрика: Медицина
Стареењето и должината на човековиот век
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Стареењето е неодминлив дел од животниот циклус. Со годините нашето тело ни дава знаци на умор од константната работа која полека се претвора во видливи знаци на стареење. Според најновите истражувања, научниците го идентификувале хемискиот процес кој е одговорен за ова. Дали ова значи дека се отвора простор за изнаоЃање начин за продолжување на животниот век и за одржување на младешкиот изглед?

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.