Рубрика: Електроника
Декоративно празнично светло
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Користење на светлечките ефекти за декорација за време на новогодишните и божиќните празници или разни свечености е нормална пракса во светот. За оваа цел повеќе фирми нудат различни електронски светлосни уреди, но за нас електроничарите секогаш е поубаво ако самите го направиме она што ни треба. Токму затоа ви го нудиме овој проект за мал светлосен украс.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1141

транзистори BC547, 2N3904

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.