Рубрика: Аеронаутика
Воздухопловна манифестација за паметење
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Воздухоплови од разни типови летаа на небото над спортскиот аеродром во с. Логоварди, Битола во склоп на четвртиот Меѓународен аеромитинг, кој се одржуваше во период од 3 дена (петок, сабота, недела), односно 9,10,11.9.2011 година. Инаку оваа манистација беше во склоп на прославувањето 20 години од независноста на Република Македонија. Факт е дека оваа манифестација од година во година е сè поквалитетна што укажува учеството на 45 летала од 5 земји и застапеност на сите воздухопловни категории од моделарство до параглајдери со мотор (парамотор). Ова укажува дека во наредната година односно на јубилејниот 5-ти по ред Аеромитинг ќе биде уште подобар и помасовен.

Спортски авиони.

Акробатски авион Питс.

Огромен интерес на публиката за воздухопловите.

Спортска едрилица.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.