Рубрика: Аеронаутика
Воздухопловна енциклопедија: Соко Ј-20/П-2 - Крагуј
Автор: Марјан Трајков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Лесен борбен воздухоплов-едносед, наменет за непосредна воздушна поддршка на копнените сили во герилски (партизански) услови на војување, потекло: поранешна СФР Југославија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.