Рубрика: Астрономија и астронаутика
Ерата на Спејс-Шатлите заврши
Автор: Тања Петрушевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Првото воопшто пристигнување и докирање на спејс шатл со Меѓународната вселенска станица

Од првото лансирање до денес, 355 астронаути од 16 држави летале 852 пати со програмата на НАСА активна од 1981 година: спејс-шатлот. По 30 години активност, оваа програма дефинитивно заврши.

Клучни зборови:
Првото воопшто пристигнување и докирање на спејс шатл со Меѓународната вселенска станица

Првото воопшто пристигнување и докирање на спејс шатл со Меѓународната вселенска станица

Спејс-шатлот Дискавери во докинг на ИСС.

Спејс-шатлот Дискавери во докинг на ИСС.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.