Рубрика: Електроника
Тиристорски насочувач со стабилизација на оптоварувањето
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Кога е потребен насочувач без мрежен трансформатор и кога е потребна поголема моќност на насочувачот со стабилизација на излезното оптоварување се употребува електронски насочувач со тиристор. Најчесто се употребува при напојување на ТВ-приемници.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.