Рубрика: Аудио и видеотехника
Zoom H1 Handy Recorder
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако сте со намера да снимате настани во живо, спотови, документарни репортажи, состаноци, панел дискусии или семејни свечености, набавете го Zoom H1 Handy Recorder и уживајте во преносливоста и практичноста на овој мал професионален аудиоснимач.

Кога станува збор за тонот, повеќето автори велат дека 60% од филмот или спотот е музиката и тонот воопшто, па затоа квалитетот на аудиото е безусловно многу важен бидејќи без квалитетен тон гледачите добиваат некомплетна информација. Инаку Zoom досега има издадено три вакви практични рикордери во својата H серија. Zoom H1 е најмал од серијата, но сепак е убав и со одлични перформанси. Ова е аудиоалатка со која за мали пари може да се зголеми целокупниот квалитет на снимениот производ без разлика дали снимате интервју или музика во живо.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.