Рубрика: Аудио и видеотехника
Тест: High Definition Handycam видеокамера SONY HDR-SR8E
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Компанијата Sony е позната како лидер во растечкиот пазар на видеокамери со висока дефиниција, а нивниот успех е особено голем на европскиот пазар. Новиот модел, Sony HDR-SR8E е видеокамера која го претставува "кремот" во категоријата Handycam камери, со малите димензии, ергономскиот дизајн и високите технички перформанси, овозможува снимање на исклучително квалитетни видеоматеријали. Користејќи ја новата AVCHD технологија, со која се овозможува поефикасно компресирање на податоците, снимениот видеоматеријал директно се запишува на вградениот тврд диск, а новите инкорпорирани интелигентни функции само ја дополнуваат сликата за оваа исклучителна видеокамера.

Технички карактеристики:

Уред за слики: 1/9 ClearVid CMOS сензор , Екран: LCD Clear Photo touch screen, 2,7 инчи; Бруто број на пиксели: 3,2 милиони; Тврд диск: 100 GB; Минимално осветлување: 2.0 флукси; Аудиосистем: Dolby Digital 5.1; Вграден микрофон: да; Објектив: Carl Zeiss Vario Sonnar T; Оптички/дигитален зум: 10x/20x; Фотографии: jpeg ; PitchBridge компатибилност: да; Димензии: 144 x 81 x 75 mm; Тежина (без батерија): 530 g; Приклучоци: i.LINK (DV), USB 2.0, компонентен видеоизлез, HDMI излез; Батерија: NP-FH60 InfoLITHIUM;

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.