Рубрика: Омнибус
Неверојатни научни вистини (6)
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Науката перманентно ни открива несомнени научни вистини, но некои од нив се спротивставуваат на нашиот здрав разум и ни изгледаат неверојатни. Во овој серијал ви претставуваме поголем број такви "неверојатни" научни вистини. На ред се нови четири неверојатни научни вистини: резервите од "слатка" вода 75% се во цврста состојба, еден едреник може да се движи трипати побргу од ветарот, има поголеми и помали бесконачности и нивото на површината на океаните секаде не е исто

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.