Рубрика: Електротехника
За моќно, брзо, прецизно и комфорно дупчење
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електричните машини за дупчење кои немаат автономност при напојувањето, а работат на мрежен напон, можат да бидат изведени со дополнителен засилувач на ударниот момент при што се зголемува силата при дупчењето. Не секогаш има потреба од дополнителната, т.н. hammer (чекан) опција. Затоа ќе ви претставиме две одлични електрични машина за дупчење од реномираниот бренд Макита, едната со ротациско и ударно дупчење, а другата само со ротациско. Изборот е ваш.

Клучни зборови:

Makita HR1830

Makita DP4011

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.