Рубрика: Информатика
Марс напаѓа
Автор: С. Ј.
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Откако Alienware M17x го испита теренот на Земјата и по успешната експедиција си ја заврши работата, местото му го отстапи на својот наследник и помлад брат кој го носи името Alienware M15x MLK. Новата инвазија која започнува од Alienware ќе ни го донесе најмоќното чудо од лаптоп технологјата на планетава. Се надевам дека со оваа статија ќе ви помогнам во одлучувањето дали една од овие машини од иднината ќе се всели и во вашиот дом. Па да започнеме.

Како прв впечаток е футуристичкиот дизајн, кој воопшто не е различен од неговата претходна верзија, само што овојпат најмоќниот лаптоп на светот е спакуван во помали димензии. Овој лаптоп на Alienware во моментот е чествуван со епитетот "најмоќен 15-инчен лаптоп во универзумот". Alienware M15x сам по себе е индивидуален ѕвер со препознатлив гејмерски карактер. Почнувајќи од боите, достапен е во неколку изведби, меѓу кои и веќе препознатливите бои од неговата претходна верзија: Cosmic Black, Nebula Red и Lunar Silver. И во поглед на перформансите (дадени во табелата), достапни се во повеќе изведби и тоа со Core i5 и Core i7. Јас во овој број одлучив да ви го презентирам оној со Core i5 процесор, кој од финансиска гледна точка е поприфатлив за нашиот џеб.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.