Рубрика: Информатика
Комуникација преку социјални мрежи
Автор: Бобан Ристевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ќе се обидеме да дадеме референтна рамка за тоа како треба да изгледа начинот на комуникација и воопшто, дејствување, преку т.н. социјални мрежи или платформи/медиуми за социјализирање/дружење (на интернет)…

За да дојдеме до тоа во што се состои суштината на т.н. социјални мрежи, можеме да се фокусираме на четири елементи што се својствени за самите социјални мрежи, а тоа се: содржина, соработка/колаборација, заедница/заедништво и колективна интелигенција.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.