Рубрика: Информатика
Ботови и нивното влијание на социјалните мрежи
Автор: Ива Зафировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1-3/2019.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Бот е скратен назив од софтверскиот робот, односно интелигентен софтверски агент, кој често користи вештачка интелигенција. Типично ботовите извршуваат едноставни и структурно повторувачки задачи, со многу по голема брзина од човекот. Тие се армија којашто со своите коментари на социјалните мрежи врши измама на јавното мислење

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1-3/2019. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.