Рубрика: Фототехника
Тест: Pentax K-r
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Раководејќи се од премисата да не се купува никогаш најевтиниот и најскапиот производ од една класа, бидејќи на најевтиниот намалени му се перформансите за да се намали цената, а на најскапиот додадени му се својства кои ретко наоѓаат реална примена, се одлучив да ви го претставам DSLR фотоапаратот PENTAX K-r бидејќи тој претставува усовршена варијанта на својот помал брат K-x задржувајќи ги истовремено најбитните својства на "големиот брат", High – End професионалецот K7.

Технички карактеристики:

Основен опис: SLR фотоапарат со изменливи објективи
Медиум: CMOS 12,4 MP (23,6 x 15,8 mm)
Чувствителност: Автоматски, 200 до 12800 (100 до 25600 во проширен мод)
Стабилизација на слика: SR – систем на Pentax
Брзина на ороз: 1/6000s до 30 s
Видео: 1280 x 720, (HD 25 fps), 640 x 480 (25 fps)
Напојување: AA, Ni-Cd, NI-MH, Li-Ion D-LI109 (7,4V – 1050 mAh)

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.