Рубрика: Медицина
Можна ли е вакцина против зависност од дрога?
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За жал, во светот но и кај нас, сè поголем е бројот на зависници од наркотични средства. Штетите се огромни и за индивидуата и за општествата. Поради сите овие факти се трошат огромни сретства за превенција и едукација, но и за лекување и рехабилитација. Меѓу другото, се бара што поедноставен и безбеден начин за лечење на зависноста. Еден таков обид за лечење од зависност е третиран во овој напис.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.