Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Алармни системи и видеонадзор (4)
Автор: Петре Николовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во минатиот број беа опфатени разни видови на сензори кои најчесто се употребувани денес за алармни системи, а сега може да прочитате за извршните органи: сирени, што е говорна сирена, самонапојувачка сирена, bullet resistant сирена, зошто резервно напојување, опционите додатоци, зони, наједноставен алармен уред, што претставува видеонадзор, камери во систем на CCTV, монитор...

Рубриката "Школа за електроника" е наменета за електроничарите-почетници, но многу корисни работи во неа ќе најдат и оние понапредните. Затоа слободно, преку писмо или e-mail, поставете ги прашањата што ве мачат и предложете ги темите од електрониката за кои сакате да читате на овие страници.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.