Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Алармни системи и видеонадзор (1)
Автор: Петре Николовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Што се тоа алармни системи, мала анализа на кражби, најевтин алармен принцип кој не чини ни скршен денар; заштита на приватни објекти, состав на секој алармен систем, компоненти на алармниот систем, што претставува видеонадзор, наједноставен алармен уред. Написот е во неколку продолженија и е наменет првенствено секого да го воведе во проблематиката на техничката заштита. Секако, понешто ќе најдат интересно и мајсторите кои ги монтираат алармите.

Рубриката "Школа за електроника" е наменета за електроничарите-почетници, но многу корисни работи во неа ќе најдат и оние понапредните. Затоа слободно, преку писмо или e-mail, поставете ги прашањата што ве мачат и предложете ги темите од електрониката за кои сакате да читате на овие страници.

Контролен панел од алармски систем

Повеќе видови на камери и видеоопрема наменети за видеонадзор

Неколку видови на сирени од алармни системи.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.