Рубрика: Информатика
Македонски апликации за Андроид
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Популарноста на Андроид мобилниот оперативен систем расте и сериозно ги разнишува позициите на Apple и Microsoft на ова поле. Локализацијата и изработката на софтвери на локалните јазици дополнително го дотураат маслото на огнот, а на тоа не сме имуни ни ние. Да погледнеме неколку "лични творби" од нашите програмери!

Неодамнешното натпреварување беше своевидна потврда за растот на популарноста на Android оперативниот систем кај нас. Радува што во тој поглед не заостануваме зад остатокот од светот. Да не должиме, туку да ги погледнеме резултатите од трудот на нашите програмери. Овде накратко ќе ви и претставиме следните корисни апликации: Sкоpје Taximeter, Avtobusi Skopje, PopraviMK, Najdi oglas, Zone Parking, MyBank Macedonia, TransMak и Android Macedonia.

Екранот на Android Macedonia

Екранот на PopraviMK

Екранот на TransMak

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.