Рубрика: Физика
Најново откритие во физиката за елементарни честички?
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Една екипа физичари работејќи на LHC (Large Hadron Collider), забележала чуден феномен кај елементарните честички, креирани во судрувачот: некои од нив покажувале чудна интеракциска поврзаност, досега непозната во физиката за елементарни честички.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.