Рубрика: Електроника
Почетен курс по практична електроника (6)
Автор: Слободан Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сакате да влезете во светот на практичната електроника, но не знаете како и од каде да започнете? Можеби веќе и сте започнале практично да се занимавате со електрониката, но наидувате на многу проблеми поради своите скромни знаења? Ако вашиот одговор на овие прашања е потврден (барем делумно) тогаш оваа серија написи е наменета за вас. Внимателно следете го овој наш курс (и серијата "Проекти за најмладите електроничари"), па наскоро ќе можете самостојно, со поголема сигурност, а помалку проблеми, да изработувате и поправате разни електронски склопови и уреди. Тема на ова продолжение се КОНДЕНЗАТОРИ.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.