Рубрика: Електроника
Новости од електрониката
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Од овој број Емитер со нова рубрика во која ќе ви презентираме во кратки црти нови компоненти од електрониката. Се надеваме дека со оваа рубрика ќе ве приближиме не само кон новите трендови во електрониката туку и дека ќе добиете и поцеловит увид во производството на "главните играчи" во оваа област со постојан подем.

Во овој број ги проследуваме информациите за неисправниот транзистор во Sandy Bridge P67; процесорите од ARM; тачскрин контролерите LDS70000 и IC термо-сензорите од Micro Epsilon.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.