Рубрика: Електроника
Курс за микроконтролери (1)
Автор: Ивица Ѓорѓиев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Микроконтролерската техника во денешно време напредува со огромна брзина. Секојдневно се појавуваат нови модели на микроконтролери кои се побрзи или помоќни од своите претходници. Поради ова микроконтролерите наоѓаат сè поголема примена во секојдневниот живот. За жал кај нас оваа област од техниката е најслабо покриена со литература. Во оваа серија написи ќе биде објаснет начинот на функционирање на микроконтролерите...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.