Рубрика: Аудио и видеотехника
Динамички микрофони
Автор: Александар Илијевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Тие можеби не се гламурозни или скапи како егзотичните студиски кондензаторски микрофони, но сè уште играат значајна улога како на концертните сцени така и во професионалните студија. Колку технологијата на кондензаторките микрофони да напредува, колку и да се подобрува нивниот квалитет, колку и да сте подготвени да платите за нив, секогаш во едно музичко или радио дифузно студио ќе има место за неколку динамички микрофони. Затоа овде ќе направиме еден пресек на најзначајните производители со нивните најуспешни модели на динамички микрофони.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.