Рубрика: Аудио и видеотехника
Операциона сала: Videoton DC2580
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Унгарскиот Videoton е една од поголемите фабрики во Европа за производство на звучници, со долга традиција. Пред 20 години нивниот мал и многу евтин звучник Minimax II беше вистински хит во Велика Британија, со многу добри оценки во Hi-Fi списанијата. Во моментов Videoton е зафатен со производството на дрвенарија за звучниците Tannoy M2 и нивното склопување (работната рака во Унгарија е поевтина отколку во Велика Британија).

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.