Рубрика: Електроника
Лажен автомобилски аларм
Автор: Денис Галовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Народната мудрост "страв лозје чува" многу често се покажува како точна. Доколку крадецот знае (или се сомнева) дека одреден автомобил има аларм, големи се шансите да го остави на мира и да го насочи своето внимание кон автомобил што нема никаква заштита. Честопати едноставен LED трепкач е доволен за потенцијалниот крадец да помисли дека вашиот автомобил поседува аларм и да го одврати од намерата. Освен како автомобилски аларм, овој едноставен трепкач може да се употреби како визуелна индикација во многу електронски уреди.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.