Рубрика: Електроника
Логички DIL индикатор
Автор: Михајло Дуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


DIL индикаторот се користи како помошен инструмент за испитување на дигиталните кола. На колото кое го испитуваме се приклучува испитна штипка (IC Test Clip) и присутните логички состојби ги следиме на екранот на осцилоскопот.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 981208
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.