Рубрика: Аеронаутика
Аеромитинг Битола 2010
Автор: Перица Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На 18 и 19.9.2010 година на спортскиот аеродром крај с. Логоворди во непосредна близина на битола се одржа празник на воздухопловството, за прв пат беше одржан интернационална воздухопловна манифестација. Надвор од сите досегашни клишеа во поглед на организација на воздухопловни манифестациии во двата дена и учесниците и гледачите имаа прилика да уживаат во оваа заедничка средба.

Двојка злинови

Ми-17

Големи и мали

Рогалово крило

Долета од Италија

Пионери воздухопловци

Аеротрактор демонстрира гаснење на пожар

Падобранци пред скок.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.