Рубрика: Астрономија и астронаутика
Богат улов на Кеплер
Автор: Гоце Постоловски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Кеплер, леталото кое НАСА го испрати да пронајде "земјолики" планети конечно ги израдува сите оние кои очекуваа многу од него. Обработени се голем број на податоци, а резултатите се изненадувачки позитивни.

Кеплер во вселената

Кој предел го набљудува Кеплер?

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.