Рубрика: Електроника
Поместувач на еднонасочно ниво
Автор: Коста Карпузовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во мерната техника, посебно во делот за прикажување се јавува потреба за поместување на некои еднонасочни нивоа. За таа цел можеме да го искористиме поместувачот на еднонасочно ниво прикажан овде.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.