Рубрика: Информатика
РАМ мемории
Автор: Драган Јованоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


RAM меморијата претставува привремено место за сместување на податоците, која понатаму со големи брзини се испраќаат до процесорот, и обратно.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.