Рубрика: Астрономија и астронаутика
Астрологија – надри наука
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За потеклото на астрологијата. Постои ли корелација помеѓу зодијачките знаци и карактерот на новороденчињата? Имаат ли астролошките постулати основаност во гравитациското дејство на небеските тела? Вавилонските зодијачки знаци денес се неадекватни и без практично значење.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.